Főooldal
Beszámoló a zeleméri zarándoklatról

Beszámoló a zeleméri zarándoklatról

Bécsi Géza kollégám kitűnő ötletét idén tavasszal újra megvalósítottuk: elgyalogoltunk a több száz esztendős zeleméri templom romos falaihoz, hogy meghittebb légkörben és környezetben közösen imádkozhassunk.
Ősszel hatalmas volt a lelkesedés és a részvétel. Mostanra csökkent mindkettő, bár sokan csak az utolsó pillanatban mondták le jövetelüket a másnapi sikeres kompetencia teszt megírásában reménykedve. A Bancsi Zoltán atya által mosolyogva csak „szent maradéknak” aposztrofált kis csapatunk viszont bátran nekivágott ismét a távnak, nem törődve azzal sem, hogy az időjárás jósai nem ígértek túl kedvező körülményeket.
2017. 05. 16-án kedden, kiadós vacsora és gyors létszám-, és felszerelés-ellenőrzést követően két autóval elkocsikáztunk a Kartács utca végére, hogy onnantól gyalogosan csökkentsük a távolságot. Vidáman beszélgetve, énekelve, anekdotázva koptattuk az erdős terepen a kilométereket és közben gyönyörködtünk a csodás tájban, többek között a piros és annak minden árnyalatában pompázó naplementében. Nagyon kellemes illata volt az akácerdőnek. Néhány fiatal a virágzatból is lakmározott. Józsát elhagyva tábortűz fényét pillantottuk meg. Bécsi tanár úr két segítőjével várt minket a dombon. Rögtönöztünk egy kedves kis oltárt, Bancsi atya reverendát öltött és az ő lelki vezetésével nagyon szép éjszakai misén vettünk részt. Csodás volt a liturgikus énekeket zengeni a tisztuló csillagos égbe. Még egy hullócsillagot is láttunk. Testileg kicsit elfáradva, de lelkileg megerősödve, élményekkel gazdagon autóztunk vissza a kollégiumba éjfél környékén. A kis csoportunk közösséggé formálódott. Köszönöm Bécsi Gézának az ötletet, Bancsi Zoltánnak a kiváló társaságot és a hasznos prédikációt, illetve a srácoknak a meghitt zarándoklatot.

Ferencz György prefektus

A kirándulás képgalériája itt található: Zelemér